Althaia

Notícies
La Jornada d’Urgències en Pediatria d’Althaia celebra el 40è aniversari amb l’assistència de més de 180 professionals

La Jornada d’Urgències en Pediatria d’Althaia celebra el 40è aniversari amb l’assistència de més de 180 professionals

Ha estat una edició especial per l’èxit de participació, perquè feia dos anys que no se celebrava a causa de la pandèmia i perquè ha complert les primeres quatre dècades de vida • Els pacients diabètics, el codi ictus pediàtric, les ecografies i endoscòpies a urgències i els casos crònics complexos han estat alguns dels temes que s’han tractat

04/11/2022

Després d’un parèntesi de dos anys a causa de la pandèmia de la covid-19, la Fundació Althaia ha celebrat aquest dijous la 40a Jornada d’Urgències en Pediatria. Ha estat una edició especial per l’aniversari, pel fet de poder-se celebrar després de dos anys i per l’èxit de participació. En aquest sentit, hi han pres part més de 180 professionals d’arreu de Catalunya que s’han trobat per compartir coneixements, debatre i intercanviar experiències i reflexionar sobre diferents aspectes relacionats amb l’atenció pediàtrica urgent.

Aquest objectiu s’ha mantingut durant aquestes quatre dècades tal com ha destacat en la inauguració el Dr. Santiago Nevot, un dels impulsors de la iniciativa, que ha assegurat que la Jornada d’Urgències en Pediatria és una trobada de referència per als professionals de pediatria del país. La Dra. Sílvia Sánchez, cap del Servei de Pediatria, ha assenyalat també la importància de comptar amb un fòrum professional d’aquestes característiques. 

Combinació de teoria i pràctica
La jornada ha inclòs teoria i pràctica. En la part teòrica s’han celebrat dues taules, una anomenada “Què cal fer davant de...”, en què s’han proporcionat coneixements i consells útils per resoldre situacions que poden aparèixer a urgències. En la segona, sobre controvèrsies, s’han plantejat diferents solucions davant una mateixa situació. Els aspectes legals dels informes mèdics i assistencials, la sedoanalgèsia, el codi ictus pediàtric, l’ús de corticoides inhalats en crisis agudes asmàtiques i el tractament farmacològic previ a una endoscòpia han estat alguns dels temes que s’han tractat. A banda, s’han debatut diferents casos clínics.

La part pràctica, que ha estat molt ben valorada pels assistents, ha inclòs sis tallers, sobre la ventilació no invasiva en nens, ecografia en urgències, els dispositius en els casos de pacients crònics complexos pediàtrics, la comunicació de males notícies, els nous dispositius per tractar la diabetis i la simulació d’un cas crític.