Althaia

Notícies
Sis-cents professionals d’Althaia participen en una jornada per compartir experiències i promoure el treball en equip

Sis-cents professionals d’Althaia participen en una jornada per compartir experiències i promoure el treball en equip

Sota el lema “Obrim horitzons”, s’hi van presentar un total de 46 comunicacions tant de l’àmbit assistencial com no assistencial

15/06/2018

Compartir experiències, conèixer què fan altres professionals de la institució i generar sentiment d’equip. Aquest és l’objectiu de les Jornades Althaia, un esdeveniment que té lloc cada dos anys i que ahir va celebrar la seva sisena edició a Món Sant Benet. Hi van participar, al llarg de tot el dia, més de sis-cents professionals d’Althaia, que van escoltar les quaranta-sis comunicacions que s’hi van presentar, i que feien referència a aspectes molt diversos del dia a dia de la institució, des de tècniques i procediments mèdics fins a innovacions tecnològiques o en l’atenció al pacient, però també aspectes més desconeguts com el funcionament del servei de manteniment de l’Hospital de Sant Joan de Déu. També s’hi varen exposar seixanta-dos pòsters que van despertar molt interès per part dels assistents durant la jornada.

Els assistents a les jornades van poder votar les millors presentacions mitjançant una aplicació desenvolupada per Althaia i habilitada especialment per a l’ocasió. Aquests van ser els premis per votació popular:

  • Millor pòster: “Detecció de reaccions d’ansietat i/o claustrofòbiques davant la prova de ressonància magnètica”, de Yolanda Martínez, Lídia Vila, Àurea Autet, Pere Bonet, Toni Macià, Sandra Pozo, Guadalupe González, Montserrat Anglarill, Carlos Requena, Verónica Domínguez, Mireia Reyes, Adil Chikh Mhand Asrib, Sandra Portugal.
  • Millor comunicació oral: “La fitxa del nen crític: anem ràpides i segures”, de Lucia Prado Ramos, Sandra Casals Serran, Judit Dorca Vila, Núria Rovira Girabal, Montserrat Garriga Badia.
  • Millor vídeo: “Protocol d’atenció al dol perinatal: acompanyant la pèrdua”, de Alícia Macarrilla Raja, Montse Albiol Rodegas, Neus Garriga Comas, Noemí Franco Collell, Vanesa González Rodriguez, Ángeles Córdoba González, Marina Alcoz Cases, Jenny Iglesias Porta, Elvira Sánchez Campos, Ylenia Martín Rodríguez, Montse Llorens Rotxés, Elisenda Campreciós Suñol.

S’altra banda, el jurat format pels membres del comitè seleccionador de les Jornades, va premiar els següents treballs:

  • Millor pòster: “Respirar a casa. Alternatives assistencials dels pacients amb patologia respiratòria crònica reingressadors”, d’Anna Capsada, Òscar Bernadich, Damià Perich, Esperanza Martín, Amàlia Molina, Sandra Ros, Concha Pérez, Emili Marquilles, Ma Josep López.
  • Millor comunicació oral: “Althaia posee el equipo multidisciplinar para tratar la obesidad mórbida y reinicia la cirurgía bariátrica” de Gabriel Díaz del Gobbo, Mercè Güell, Roser Farré, Engràcia Saló, Elisabeth Gorgues, Ma Josep López, Jordi Llorca, Belen Gil, Isabel Pérez, Laura Carrasco, Francesca Reguant, Neus Bacardit i Raúl Libori.
  • Millor vídeo: “La seguretat transfusional pas a pas”, de Alba Vall Vargas, Albert Altés Hernández, Fina Franquesa Rabat, Eva Jaray Moncunill, Marta Perarnau Soler, Marina Sala Ribas, Mercè Castejón Martínez, Sílvia Guzmán Álvarez, Laura Cots Raya, Mireia Carbonell Uró, Maria Josep Navarro Gómez.

Unes jornades que, en paraules del director general d’Althaia, Manel Jovells, “han servit per compartir, obrir la ment i ampliar horitzons”. Jovells va afirmar que “ens hem pogut conèixer millor i sentir-nos orgullosos del que fem i el que som”. El president del comitè organitzador, Òscar Bernadich, va afirmar que el nivell de les jornades s’incrementa en cada edició, i va dir que les jornades serveixen per “fer Althaia”. L’acte va comptar també amb presència institucional, amb l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, que va prendre part en l’acte inaugural, la regidora de Salut de l’Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich, present a l’acte de cloenda juntament amb Teresa Sabater, directora del sector Bages, Solsonès i Berguedà del CatSalut. L’acte va tenir la seva part lúdica, amb l’actuació de la Coma Big Band del Conservatori de Música de Manresa.