Althaia

Notícies
Althaia participa en la commemoració del Dia Mundial de la Salut Mental a Manresa, que té el benestar com a fil conductor

Althaia participa en la commemoració del Dia Mundial de la Salut Mental a Manresa, que té el benestar com a fil conductor

Sota el lema “Salut mental i benestar, una prioritat global”, entitats i institucions del territori impulsen aquest mes d’octubre diversos actes amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania

05/10/2020

El dia 10 d’octubre se celebra arreu el Dia Mundial de la Salut Mental amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre la importància i les conseqüències personals i socials que poden generar les problemàtiques relacionades amb la salut mental . Un any més, Manresa se suma a la commemoració amb una programació d’actes oberta a tothom i amb la col·laboració d’entitats del territori vinculades a la salut mental, entre les quals la Fundació Althaia. Sota el lema “Salut mental i benestar, una prioritat global”, l’eix conductor de les activitats és enguany el benestar.

Les activitats concretes que comptaran amb la participació de professionals d’Althaia són:


Dimarts, 6 d’octubre a les 19 h
- Xerrada: Salut Mental en temps de COVID-19
A càrrec de la Dra. Àurea Autet i la Dra. Meritxell Viladrich
A la Biblioteca de Sant Vicenç de Castellet. Cal inscripció prèvia. Retransmissió en directe pel canal Youtube de la Biblioteca.


Dimecres, 7 d’octubre a les 12 h
- Acte commemoratiu del Dia Mundial de la Salut Mental.
Lectura de Manifestos elaborats per diferents serveis i entitats de Salut Mental. A la Plaça Major.

Podeu consultar aquí el programa complet.

La Taula de Salut Mental de Manresa
La Taula de Salut Mental de Manresa, creada l’any 2018, és un espai de coordinació i de treball col·laboratiu entre tots els agents que treballen en salut mental a la ciutat amb la finalitat de definir accions de millora a nivell local que permetin donar resposta i millorar la salut mental al territori. Mitjançant la participació activa de tots els agents es decideixen quins són els objectius a treballar i la metodologia a emprar. Althaia és membre d’aquesta taula.

L’OMS defineix la salut mental com un estat de benestar en el qual la persona és conscient de les seves pròpies capacitats, pot afrontar les tensions normals de la vida, pot treballar de forma fructífera i fer una contribució a la seva comunitat.

És important parlar de benestar i salut mental amb la situació actual. Segons un estudi vinculat a la Universitat Oberta de Catalunya, la salut mental del 46% de les persones espanyoles està en perill arran de la covid-19, i 6 de cada 10 es van sentir deprimides durant el confinament. La crisi sanitària i l’econòmica que se’n deriva ha posat en risc la salut mental de la societat i, en particular, la d’aquelles persones que ja tenien un diagnòstic de salut mental.