El XX Congrés de Metges i Biòlegs de Llengua Catalana comptarà amb ponents de primer nivell
05/10/2017
El XX Congrés de Metges i Biòlegs de Llengua Catalana, que se celebrarà per primera vegada a Manresa els dies 20 i 21 d’octubre, comptarà amb un programa d’alt nivell i ponents de reconeguda trajectòria professional. El Congrés, que té per objectiu principal la reflexió del paper de les ciències de la vida i de la salut en els territoris de parla catalana, aplegarà acadèmics, científics, professionals i estudiants d’aquests àmbits.
Josep Figueras, director de l’Observatori Europeu de Polítiques i Sistemes Sanitaris de l’OMS; Antoni Trilla, epidemiòleg de l’Hospital Clínic, i Pere Joan Cardona, investigador biomèdic, són alguns dels ponents que participaran en el Congrés, que tractarà aquests quatre blocs temàtics:
• Orígens i finalitats socials dels models sanitaris dels territoris de parla catalana.
• L’atenció primària que volem.
• Medi ambient, globalització i salut.
• Els Congressos de Metges i Biòlegs de Llengua Catalana: més de cent anys.
Altres noms de relleu que prendran part en l’esdeveniment són Vicenç Villatoro, director general del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, i Tomàs Molina, meteoròleg i presentador de TV3, entre molts d’altres.
L’organització de l’esdeveniment, que es farà al Teatre Kursaal, és a càrrec de la Fundació Alsina Bofill de l’Institut d’Estudis Catalans i la Fundació Althaia.
Actuació de la Polifònica de Puig-reig
A més del vessant acadèmic, el Congrés inclou una part cultural. El divendres dia 20 d’octubre, a 2/4 de 9 del vespre, la Polifònica de Puig-reig oferirà un concert al Teatre Kursaal que estarà obert al públic. Pròximament es posaran a la venda les entrades. La recaptació es destinarà al futur Hospital de Dia d’Oncologia i Hematologia de la Fundació Althaia.