Althaia

Notícies
Experts en esport i salut seran a Manresa de la mà de les 27a edició de les Jornades de Medicina de l'Esport

Experts en esport i salut seran a Manresa de la mà de les 27a edició de les Jornades de Medicina de l'Esport

L’Ajuntament de Manresa i la Fundació Althaia tenen a punt una edició molt atractiva amb ponents de primer nivell, com el Dr Mikel Sánchez (expert mundial en teràpia cel·lular), el Dr Estivill (expert en el descans) i l’entrenadora de natació sincronitzada Anna Tarrés. Les jornades se celebraran els dies 24, 25 i 26 de novembre a les instal·lacions de l’Ateneu les Bases.

18/11/2016

Manresa tornarà a ser la ciutat de referència de la medicina esportiva i per conèixer alguns dels principals temes d’interès a l’entorn del binomi salut i esport. I ho serà els propers dies 24, 25 i 26 de novembre de la mà de les Jornades de Medicina de l’Esport del Bages (JMEB), que enguany celebra la seva 27a edició a les instal·lacions de l’Ateneu les Bases.

La nova edició de les jornades ha estat presentada avui al migdia pel regidor d’Esports de l’Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta; l’adjunt a la Direcció General d'Altahia, Albert Estiarte; el representant del comitè científic organitzador, Josep Perramon; i el representant de la comissió organitzadora i tècnic de l’Ajuntament de Manresa, Manel Martínez.

El certamen tornarà a oferir una programació teòrica i pràctica de primer nivell i amb la participació de ponents de reconegut prestigi en el món de la medicina i l’entrenament  esportiu. Les jornades s’adrecen principalment a metges de l’esport, personal d’infermeria, fisioterapeutes, podòlegs, llicenciats i estudiants d’educació física i ciències de la salut, entrenadors i aficionats a l’esport en general.

En la seva intervenció, Jordi Serracanta ha valorat de forma molt positiva la continuïtat durant 27 edicions d’unes jornades “que són un actiu potent de ciutat i de país” i ha agraït a la comissió organitzadora, entitats i institucions el seu treball al llarg de tants anys que han fet d’aquest acte bianual “un autèntic referent que combina el binomi salut i esport”.

Al seu torn, Albert Estiarte ha posat en valor “la qualitat” d’aquestes jornades, pels ponents i pels temes tractats. Ha volgut ressaltar també “la trajectòria i el lideratge del sistema sanitari de Manresa lligat al món de l’esport i el paper que desenvolupa Althaia en els camps de la docència, la recerca i la prevenció”. Per a l’adjunt a la Direcció General d’Althaia, el model de Manresa “és un exemple a seguir per a moltes ciutats de major dimensió demogràfica que la nostra”.
Finalment,  Josep Perramon ha detallat els aspectes de la programació d’enguany que “pretenen donar resposta i omplir els buits de formació en el camp de la medicina esportiva i tractant les tres vessants més importants com són la preventiva, la curativa i la relacionada amb la rehabilitació”.

El membre de la comissió organitzativa ha informat que fins ara hi ha inscrites unes 160 persones i que l'organització confia en ampliar aquest nombre de persones atesa la qualitat i l’interès del temes tractats i la potencialitat dels ponents convidats. 

Convidats de renom

En aquesta edició hi tornarà a haver una participació de ponents de prestigi professional com els doctors Mikel Sánchez, Eduard Estivill, la nutricionista Marta Carrasco, l’entrenadora de natació sincronitzada Anna Tarrés –seleccions d’Espanya (1997-2012) i Ucraïna (2016)- i el gran atleta espanyol en l’especialitat de marxa Chuso Garcia Bragado, que ha participat en set edicions dels Jocs Olímpics.
El dijous 24 es durà a terme els cursos d'acreditació i refresc en l'ús dels desfibril·ladors automàtics (DEA).

El divendres 25 en horari de15.00 a 17.00 es faran 6 tallers simultanis de diferent etiologia: fisioteràpia, entrenament, alimentació i podologia. Entre ells destaquen els dedicats a l’ús del GPS, les màquines isoinercials i els sucs verds i superaliments.
El mateix divendres de17.30 a20.30 hi haurà 3 ponències amb el fil conductor “De la fatiga a la recuperació” amb la participació de l'insigne doctor basc Mikel Sánchez, especialista de nivell mundial en teràpia cel·lular.

La sessió del dissabte 26 es dedicarà a “l'entrenament invisible” amb una taula rodona final que promet ser de gran interès amb la participació del Dr. Estivill, Manuel Coloma, Anna Tarrés i Chuso García Bragado.

Com sempre en les últimes 26 edicions de les Jornades, el comitè científic-organitzador ha intentat presentar un programa variat i de màxim nivell on es barregin aspectes científics plantejats en les conferències i aspectes de màxima aplicació pràctica vinculats als tallers atès que un volum important dels assistents són estudiants i post graduats en ciències de la salut.

Des de la Regidoria d’Esports s’ha enviat a tots els clubs esportius de la ciutat una invitació per ajudar en la formació dels seus tècnics que esperem tingui una bona acollida entre les entitats de la ciutat.