Althaia

Notícies
La Dra. Connie Leey, Excel·lent Cum Laude per la seva tesi doctoral

La Dra. Connie Leey, Excel·lent Cum Laude per la seva tesi doctoral

L’objectiu de la tesi va ser desenvolupar i validar un model predictiu d'ingrés hospitalari per als pacients atesos al servei d'urgències amb prioritat baixa de visita i determinar la capacitat predictiva del model per realitzar amb seguretat la derivació inversa

27/12/2022

La Dra. Connie Leey, adjunta al Servei d’Urgències, ha obtingut un Excel·lent Cum Laude per la seva tesi doctoral, titulada “Desarrollo y validación de un modelo predictivo de ingreso hospitalario y derivación inversa desde el triaje de los pacientes que acuden a urgencias con bajo nivel de prioridad de visita”. La defensa d’aquesta investigació va tenir lloc l’1 de desembre al campus de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) de Barcelona.

L’objectiu de la tesi va ser desenvolupar i validar un model predictiu d'ingrés hospitalari per als pacients atesos al servei d'urgències amb prioritat baixa de visita i determinar la capacitat predictiva del model per realitzar amb seguretat la derivació inversa.

La tesi ha estat realitzada per compendi de dues publicacions. Per al desenvolupament del model es van analitzar 53.860 casos de pacients majors de 15 anys atesos al Servei d’Urgències d’Althaia amb nivell de prioritat 4 i 5 –es van avaluar 14 variables demogràfiques, dades de procés i constants vitals; la variable dependent va ser l’ingrés hospitalari–. La validació del model es va fer amb l’estudi prospectiu de 2.110 casos atesos a Urgències entre octubre del 2018 i juny del 2019 i es va tenir en compte el risc d’ingrés: baix, intermedi i alt.

Les conclusions que s’extreuen són que el model predictiu desenvolupat permet identificar des del triatge aquells pacients que sent de baixa prioritat de visita tenen major prioritat d'ingrés i el model predictiu validat permet estratificar el risc d’ingrés dels pacients amb baixa prioritat de visita. Als pacients amb alt risc se'ls podria oferir una atenció preferent dins del mateix nivell de prioritat, mentre que els de baix risc podrien ser redirigits al recurs assistencial més adequat (derivació inversa).

El director de la tesi ha estat el Dr. Emili Gené, cap del Servei d’Urgències de l’Hospital Parc Taulí i president científic de la Societat Catalana de Medicina d'Urgències i Emergències (SoCMUE). N’han estat codirectors el Dr. Jose Zorrilla, cap del Servei d’Urgències i adjunt a la Direcció assistencial d’Althaia, i la Dra. Anna Arnau, epidemiòloga de la Unitat d’Innovació i Recerca de la mateixa institució. També van formar part de l’equip investigadors les infermeres d’Urgències Daniel Lladó, Ester Sala, Mireia Fernàndez, Lorena Jaén. Cal destacar també la col·laboració del Servei de Documentació i Informació Clínica d’Althaia.

Des d’aquí, la institució vol felicitar la Dra. Leey per la feina feta i per l’esforç i dedicació que suposa compaginar l'assistència amb la recerca.