La Polifònica de Puig-reig actuarà dins dels actes del XX Congrés de Metges i Biòlegs de Llengua Catalana
14/10/2017
La Polifònica de Puig-reig, un dels cors amb més prestigi de Catalunya, oferirà un repertori variat amb tres parts diferenciades. La primera serà de música catalana i inclourà, entre d’altres, la sardana Sant Martí del Canigó, de Pau Casals, i la cançó popular Baixant de la Font del Gat, arranjada pel mestre Ramon Noguera. La segona, inclourà diferents fragments d’òpera, com “Va pensiero” de Nabucco de Giuseppe Verdi, i “O fortuna”, de la cantata Carmina Burana de Carl Orff. El musical Mamma mia d’Abba protagonitzarà la tercera part.
La direcció anirà a càrrec d’Emmanuel Niubó i Josep M. Conangla, que és també pianista de la formació. Intervindrà com a solista Carme Oliveras, que és doctora especialista en Medicina Interna.
Les entrades es poden adquirir a través de la pàgina web www.kursaal.cat per un preu de 10 euros.
La Polifònica de Puig-reig
La Polifònica de Puig-reig va ser fundada l’any 1968 amb el nom de Coral Joventut Sardanista, en el sí de la colla sardanista del mateix nom. El 1987 va adoptar el nom actual.
Desenvolupa una intensa activitat a Catalunya, i també ha actuat a la majoria de països europeus, inclosos Rússia i Islàndia, així com a Israel, Mèxic, Filipines, Veneçuela, Estats Units, Canadà, Singapur, Malàisia, Colòmbia, Equador, Perú i Cuba. A l’Argentina i Xile, la Polifònica va acompanyar el president de la Generalitat de Catalunya en viatge oficial.
Des de 1969 fins a 2015 en va ser director el mestre Ramon Noguera. A partir d’aquell moment en va assumir la batuta el seu estret col·laborador durant 38 anys, el fins aleshores subdirector i pianista Josep Maria Conangla, i ara director principal. Actualment, Emmanuel Niubó fa les funcions de director musical.
El repertori de la formació berguedana, ampli i variat, inclou totes les èpoques i estils. L’any 1993, coincidint amb el seu 25è aniversari, li va ser atorgada la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.
XX Congrés de Metges i Biòlegs de Llengua Catalana
Manresa acollirà per primera vegada el Congrés de Metges i Biòlegs de Llengua Catalana. Se celebrarà els dies 20 i 21 d’octubre i aplegarà acadèmics, científics, professionals i estudiants d’aquests àmbits. L’objectiu principal és la reflexió del paper de les ciències de la vida i de la salut en els territoris de parla catalana.
El Congrés comptarà amb un programa d’alt nivell i ponents de reconeguda trajectòria professional, entre els quals Josep Figueras, director de l’Observatori Europeu de Polítiques i Sistemes Sanitaris de l’OMS; Antoni Trilla, epidemiòleg de l’Hospital Clínic, i Pere Joan Cardona, investigador biomèdic.
Tractarà aquests quatre blocs temàtics: Orígens i finalitats socials dels models sanitaris dels territoris de parla catalana; L’atenció primària que volem; Medi ambient, globalització i salut, i Els Congressos de Metges i Biòlegs de Llengua Catalana: més de cent anys.
L’organització de l’esdeveniment, que es farà al Teatre Kursaal, és a càrrec de la Fundació Alsina Bofill de l’Institut d’Estudis Catalans i la Fundació Althaia.