Althaia

Notícies
L’Arrodoniment Solidari 2025 dels supermercats Condis es destinarà a projectes de salut i investigació de vuit hospitals catalans, entre els quals la Fundació Althaia

L’Arrodoniment Solidari 2025 dels supermercats Condis es destinarà a projectes de salut i investigació de vuit hospitals catalans, entre els quals la Fundació Althaia

L’import recaptat es destinarà al projecte de millora de l’àrea de Salut Mental

16/01/2025

El grup de supermercats Condis i Worldcoo, plataforma que desenvolupa i implementa diferents canals de recaptació per a ajudar a les ONG i entitats socials, destinaran l’Arrodoniment Solidari d’aquest 2025 a projectes de salut i investigació de vuit hospitals catalans, entre els quals la Fundació Althaia.

Al llarg d’aquest 2025, els clients dels supermercats de la cadena tindran l’oportunitat d’arrodonir l’import del tiquet de la seva compra per a donar els cèntims restants als diferents programes d’investigació científica, prevenció de la salut i suport als pacients dels vuit centres hospitalaris.

La Fundació Althaia es beneficiarà de l’Arrodoniment Solidari a finals d’any. En aquest sentit, la recaptació que s’aconsegueixi amb aquesta iniciativa entre mitjans de novembre i desembre es destinarà al projecte de millora de l’àrea de Salut Mental de la institució.

Els altres set centres que rebran les aportacions que es recaptin a través de l’Arrodoniment Solidari són l’Hospital de la Vall d'Hebron, l’Hospital Clínic i l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, a Barcelona; el Parc Taulí Hospital Universitari, a Sabadell; el Institute for Research in Biomedical-IRB, a Lleida; l’Hospital Universitari Doctor Josep Trueta a Girona; i l’hospital Germans Trias i Pujol-Can Ruti, a Badalona.

L’acte de presentació de l’Arrodoniment Solidari 2025 ha tingut lloc aquest dimarts a l’Abadia de Montserrat en un acte presentat per Josep Corbella, periodista especialitzat en ciència i salut, i ha comptat amb la participació d’una representació de la Fundació Althaia.

Millorar l’atenció de l’àrea de Salut Mental

El projecte de mecenatge de mecenatge de millora de l’àrea de Salut Mental d’Althaia té per objectiu aconseguir recursos per poder investigar i, alhora, humanitzar l’atenció i posar en marxa nous programes de suport que facilitin la recuperació del projecte de vida a persones amb problemes de salut mental i evitar així que tinguin possibles recaigudes.

En la societat actual, l’increment de malalties en salut mental posa de manifest la necessitat de canviar l’enfocament del seu abordatge. Cal evitar la visió exclusivament farmacològica i avançar cap a una metodologia que incorpori intervencions més holístiques i que posin la persona al centre. Això implica una transformació dels espais, passant de l’enfocament clínic tradicional a entorns més amables, acollidors i comunitaris que permetin una atenció més humanitzada.

També és important que les persones amb problemes de salut mental puguin accedir a programes de suport de diferents àmbits, com l’artístic, esportiu o d’oci, així com a aquells que puguin fomentar la seva autonomia. Aquestes activitats no només proporcionen suport terapèutic sinó que les ajuden a connectar amb la seva comunitat i a recuperar un propòsit personal i un sentiment de pertinença.

És per aquest motiu que aquest projecte de mecenatge es planteja des d’un enfocament integral per tal que, a més dels tractaments clínics actuals, es puguin oferir activitats que fomentin la connexió social, ja que aquestes poden ser clau per restablir la salut mental, guiar les persones cap a la recuperació del seu projecte de vida i prevenir possibles recaigudes.

A més, la recerca ha de permetre augmentar el coneixement i l’evidència científica sobre quines d’aquestes intervencions són eficaces tant en la prevenció com en el tractament i la rehabilitació.