Althaia

Notícies de recerca i innovació

El MAP+ mostrarà tecnologies aplicades en els àmbits de la salut i social a l’ExpoBages
El MAP+ mostrarà tecnologies aplicades en els àmbits de la salut i social a l’ExpoBages

El MAP+ serà a la nova zona tecnològica TecnoB@ges de la plaça Sant Domènec de Manresa · Hi haurà demostracions i es farà partícips els assistents de les diferents tecnologies amb què es treballa · El MAP+ és un ecosistema d’innovació i tecnologia al servei de la medicina personalitzada impulsat per la Fundació Althaia, la Fundació Universitària del Bages – UManresa i Avinent

El GOES research group d’Althaia estrena pàgina web
El GOES research group d’Althaia estrena pàgina web

L’objectiu és donar a conèixer l’activitat del grup, centrat en la recerca, innovació i difusió del coneixement en l’àmbit de l’oncologia gastrointestinal, l’endoscòpia i la cirurgia, i posicionar-se en la comunitat científica

Un estudi d’Althaia conclou que els pacients amb covid-19 i un anticòs anomenat anticoagulant lúpic tenen major mortalitat
Un estudi d’Althaia conclou que els pacients amb covid-19 i un anticòs anomenat anticoagulant lúpic tenen major mortalitat

La prestigiosa revista mèdica ‘Trombosis Research’ ha publicat els resultats de la investigació • L’estudi està liderat per la Dra. Mireia Constans • La investigació va rebre una de les beques que Althaia va concedir l’any passat per fomentar la recerca entre els professionals de la institució gràcies als fons recaptats en la campanya de mecenatge de la covid-19

Althaia inicia el 62% més de projectes de recerca durant el primer any de la covid-19
Althaia inicia el 62% més de projectes de recerca durant el primer any de la covid-19

Durant el 2020 la institució va tenir 264 estudis i assajos clínics actius de diferents àmbits i tipologies, dels quals 84 van ser nous. Els serveis amb més nous estudis van ser Oncologia, Medicina Interna i Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu. La producció científica va seguir la tendència a l’alça amb la publicació de 101 articles en revistes científiques

El projecte d’impressió d’aliments en 3D posa a prova menús complets i estudia l’impacte en la qualitat de vida de les persones amb disfàgia
El projecte d’impressió d’aliments en 3D posa a prova menús complets i estudia l’impacte en la qualitat de vida de les persones amb disfàgia

La prova, que es realitzarà el mes de febrer, està oberta a totes les persones amb disfàgia o problemes de deglució de l’àrea d’influència de la Fundació Althaia · Un estudi de recerca de la Fundació Universitària del Bages - UManresa analitzarà l’impacte que els aliments impresos en 3D poden tenir en la qualitat de vida de les persones amb problemes de deglució